Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Το Δεκέμβριο, και για το σχολικό έτος 2008-09, ξεκίνησε μία διαθεματική δράση τριών διδακτικών ωρών, ανάμεσα στα Εικαστικά και στη Μουσική, την οποία οργανώσαμε με τη Σχολική Σύμβουλο της Μουσικής.

Το πρώτο σεμινάριο -διημερίδα- έγινε στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου.

Η Σχολ.Σύμβουλος της Μουσικής εξασφάλισε ένα σύνολο τριών μουσικών κρουστών, οι οποίοι έπαιζαν ζωντανά, και οι παραβρισκόμενοι κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τους προτεινόμενους ήχους και τους αυτοσχεδιασμούς. Είχαν γίνει οι ανάλογες εισηγήσεις, είχαν δοθεί οι κατευθύνσεις, αλλά και τα υλικά:χαρτιά, πινέλα και υγρές τέμπερες μέσα σε μπουκάλια. (Χρησιμοποιήθηκε στην αρχή το μαύρο, για την εξοικείωση με το βασικό οπτικό λεξιλόγιο όπως σημείο, γραμμή, καμπύλη, τεθλασμένη κλπ. Έπειτα, με όλα τα χρώματα δούλεψαν 4 δίλεπτες μικρές συνθέσεις. Τέλος, δούλεψαν την τελική σύνθεση, μία μεγάλη, 6-8 λεπτά. Τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν από το μπουκάλι περισσότερο, έσταζαν και έρρεαν ζωντανά, και λιγότερο δουλεύτηκαν με τα πινέλα). Την πρώτη ημέρα δούλεψαν οι καθηγητές Εικαστικοί και Μουσικοί, την δεύτερη ημέρα οι προσκεκλημένοι γονείς και μαθητές.

Τα έργα που παρουσιάζονται εδώ είναι της δεύτερης ημέρας, δηλαδή των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, σε ένα τοίχο προβαλλόταν το βιντεάκι που μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση που έχω ενσωματώσει παρακάτω, και βρίσκεται στο Youtube.

Η δράση συνεχίζεται και στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Οι Μουσικοί δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε όλα τα σεμινάρια, κι έτσι ηχογράφησαν σε cd τους ήχους και τους αυτοσχεδιασμούς που είχαν παίξει, και εμείς εμπλουτίσαμε τη δράση και με άλλα κομμάτια, και όλα ακούγονται τώρα από lap top με δυνατά ηχεία.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

YouTube - pollock,Kandinsky,Klee,Hartung

YouTube - pollock,Kandinsky,Klee,Hartung

Προφίλ του χρήστη Ολγα Ζιρώ - Windows Live

Προφίλ του χρήστη Ολγα Ζιρώ - Windows Live

To δασος

“Ο Χειμώνας”, ελεύθερο σχέδιο με κάρβουνο και παστέλ, ομαδική (2 διδακτικές ώρες), Β΄Λυκείου, 4ο ΓΕΛ Πύργου

Τα έργα μας έστειλε από τα σχολεία του ο Εικαστικός Κωνταντίνος Σερέμης

www.seremis.net

 

untitled1

“ένδυμα και μόδα” Γ΄ τάξη, Γυμνάσιο Μυρτιάς Ηλείας

Σύνθεση με σκεύη και φρούτα, ελεύθερο, κάρβουνο Β΄Λυκείου, 4ο ΓΕΛ Πύργου