Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ιστορία της Τέχνης

Για όσους διδάσκουν Ιστορία της Τέχνης ή εμπλέκονται σε ερευνητικές εργασίες και την περιτριγυρίζουν άμεσα ή έμμεσα, ο Ανδρέας Κωστόπουλος, έχει κάνει δουλειά πριν απο εμάς, για εμάς. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του και περιηγηθείτε στον κόσμο της Τέχνης:
http://www.retinalart.blogspot.gr/

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Για τους διδάσκοντες στο Δημοτικό

Η διδασκαλία στο Δημοτικό Σχολείο είναι μία υπόθεση που χρειάζεται απο τον εκπαιδευτικό συνεχή εγρήγορση και γνώση. Ενα μάθημα που έχει εισαχθεί στα Πιλοτικά Δημοτικά είναι εκείνο της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής. Ανατρέχοντας στο Πρόγραμμα Σπουδών για το εν λόγω μάθημα (που δεν είναι μάθημα), μπορεί κανείς να βρει πολύτιμες πληροφορίες και υλικό για να κατανοήσει ή να δουλέψει με τα παιδιά του Δημοτικού. Πατείστε εδώ και πηγαίνετε στη σελίδα 49 κ.εξ. Θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις για να συνδυαστούν με τα Εικαστικά.

για τις ερευνητικές εργασίες, ξανά

Ερευνητικές εργασίες 2012-13: απο τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στην εκπαίδευση είναι η οργάνωση των ερευνητικών εργασιών, η σχεδίαση, η επινόηση και ο καταμερισμος των θεμάτων τους, η συνεργασία και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ διδάσκοντος και μαθητών.
Ελπίζω να διατηρηθεί ο ζήλος των καθηγητών που τις συντονίζουν στην τάξη. Το ενδιαφέρον των μαθητών, όταν παρακινούνται και εμπλέκονται συνειδητά στις διαδικασίες, είναι δεδομένο.

για τις ερευνητικές εργασίες

Καινοτομία  Ερευνητικών  Εργασιών :Τι, Γιατί, Ποιοι, Πού, Πότε, Πώς, Πόσο.............πατείστε
εδώ

εκπαίδευση και ψηφιακή τάξη

Για να ενημερωθούμε για τις τάσεις, γενικά, στην εκπαίδευση, αναζητείστε τις αναρτήσεις του συνεδρίου για την πληροφορική στην εκπαίδευση: πατήστε εδώ