Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Το Δώρο της Βροχής
Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας  - Βίντεο – Ζωγραφιάς 2014
Greek School Contest 2014

Ξεκίνησε Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Το Δώρο της Βροχής», με κεντρικό θέμα να αναδείξουν οι μαθητές πως μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της βροχής και άλλες εναλλακτικές πηγές νερού στην καθημερινότητά τους στο σχολείο, το σπίτι, τη γειτονιά, το νησί τους...
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου (Α' & Β' τάξη), από τα συμμετέχοντα νησιά, και αφορά στη δημιουργία ζωγραφιάς ή αφίσας ή βίντεο, αντίστοιχα.
Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ομαδικά ένα έργο, όπου αναδεικνύοντας το πώς αξιοποιείται το νερό της βροχής στο νησί τους με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση, θα εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για το ζήτημα του νερού γενικότερα (σημασία για τη ζωή, λειψυδρία, υπερκατανάλωση, κακή διαχείριση, κλιματικές αλλαγές κ.λπ. αλλά και εναλλακτικές πηγές νερού, όπως π.χ. με τη συλλογή βρόχινου νερού, την επαναχρησιμοποίηση, κ.λπ.).
Ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή μαθητικών ομάδων σε δημιουργικές εργασίες και στην ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα νερού σε επίπεδο σχολικής κοινότητας. Φιλοδοξεί να εμπνεύσει μια υπεύθυνη στάση και να καλλιεργήσει μια «νέα κουλτούρα για το νερό» στους νέους.
Τα καλύτερα ομαδικά έργα ανά κατηγορία θα βραβευθούν.
Ο Διαγωνισμός έχει την έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (198844/Γ7 /27-12-2013)

Συμμετέχοντα νησιά:
Όλα τα νησιά των Κυκλάδων
Από τα Δωδεκάνησα: Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Καστελόριζο, Πάτμος, Λειψοί.

Ημερομηνίες:
Περίοδος αιτήσεων: 01/01/2014 – 31/01/2014
Περίοδος υποβολής έργων: 01/01/2014 – 10/03/2014
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 22/03/2014 (Παγκόσμια Ημέρα Νερού)


Ο διαγωνισμός είναι μία πρωτοβουλία του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ» που υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership-Mediterranean και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MEdIES) στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ